پشت‌پرده حمله انتحاری به مسجد باقرالعلوم(ع) در كابل

ساخت وبلاگ

سه شنبه 2 آذر 1395

پشت‌پرده حمله انتحاری به مسجد باقرالعلوم(ع) در كابل

الوقت- شماری از عزاداران اربعین حسینی نزدیک ظهر روز دوشنبه اول آذر 1395 در مسجد «باقر العلوم» واقع در منطقه 6 شهر کابل هدف حمله انتحاری قرار گرفتند. حمله زمانی رخ داد که یک عامل انتحاری خود را بین عزاداران اربعین حسینی در مسجد منفجر كرد و پس از انفجار مواد منفجره، سبب شهادت و زخمی‌شدن ده‌ها عزادار (بين 50 تا 70 نفر) حسینی شد. البته تاکنون آمار دقيقي ارائه نشده است.

برخی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که در نتیجه این انفجار دست‌کم 50 نفر کشته و زخمی شده است، «فرهاد ابرار» خبرنگار تلویزیون 24 افغانستان نیز اعلام کرد که در این حادثه تاکنون 30 عزادار شهید و بیش از 40 تن دیگر نیز زخمی شده‌اند. همچنین تلویزیون طلوع نیز در خبری اعلام کرد که در این حادثه 27 نفر کشته و 35 تن دیگر زخمی شده‌اند.

محمد اشرف غنی رئیس‌جمهوری اسلامی افغانستان حمله وحشیانه علیه نمازگزاران و عبادت‌کنندگان در مسجد باقرالعلوم را به شدیدترین الفاظ تقبیح کرد. حامد کرزى رئیس جمهور پیشین افغانستان نیز حمله تروریستى به عزاداران مراسم اربعین در مسجد باقرالعلوم را که سبب شهادت و زخمی شدن شماری گردید، تقبیح و این عمل نابخشودنى و دور از انسانیت را کار دشمنان افغانستان و خلاف تمام موازین و ارزش هاى اسلامى و بشرى خواند.

عبدالله عبدالله رئیس اجرایی افغانستان نیز در پیامی اعلام کرد: با ابراز تاسف فراوان بار دیگر تروریست‌های جنایتکار و انسان ستیز برخلاف ارزش‌های اسلامی و انسانی، بدون در نظر داشت حرمت و قداست خانه خدا، این اقدام فجیعانه و وحشیانه‌ را انجام دادند و هدف قراردادن مسلمانان اوج بی‌رحمی، شقاوت و جهالت آنان را نشان می‌دهد که در هیچ دین و قانونی توجیه و منطق ندارد. این جنایت را گروه‌های تروریستی انجام می‌دهند که به هیچ دین و مذهب، قوم و تبار و ارزش و قانونی خاص وابسته نیستند.

 گروه طالبان افغانستان ضمن محکومیت شدید این حمله انتحاری، هرگونه دخالت افراد وابسته به خود در این انفجار را به شدت تکذیب کرده است. پیش‌تر نیز در جریان حمله به «کارته سخی» كابل در شب عاشورای حسینی نیز این گروه حمله به شیعیان افغانستان را محکوم کرده بود.

مسئولیت آن حادثه را داعش بر عهده گرفته بود. با محكوم كردن حمله انتحاری علیه شیعیان افغانستان توسط طالبان؛ برخی از دست داشتن داعش در آن خبر می‌دهند، با این حال و با توجه به شواهد موجود، به‌عهده گرفتن مسئولیت این عملیات از سوی داعش لوث و پشت‌پرده آن نمایان شده است.

به‌دنبال انتشار خبر حمله انتحاری به عزاداران اربعین حسینی(ع) در مسجد «باقرالعلوم(ع)»، برخی در تلاشند تا این انفجار را به گروه داعش نسبت دهند. از سوی دیگر با توجه به محکومیت شدید این اقدام از سوی گروه طالبان و افراد وابسته به آنها، گمانه‌زنی‌ها از به‌عهده گرفتن این اقدام از سوی داعش خبر می‌دهد. صرف نظر از صحت و سقم چنین موضوعی، آنچه حائز اهمیت می‌نماید، پشت‌پرده چنین اقداماتی است. به‌عبارت دیگر هرچند عده‌ای به‌دنبال برجسته‌سازی حضور داعش و وحشت‌آفرینی آنها در خاک افغانستان هستند، اما واقعیت سیاسی و میدانی نشان می‌دهد که داعش در افغانستان قدرت مانور چندانی ندارد، چرا که این گروه تروریستی نتوانسته جا پای محکمی در این کشور برای خود باز کند.

با توجه به این مسائل نسبت دادن چنین اقداماتی به داعش تنها پروژه شکست خورده‌ای است که بیش از پیش وجود عوامل پشت‌پرده جهت تشدید روند بی‌ثباتی و پررنگ کردن قوم‌گرایی و اختلافات مذهبی در افغانستان را نشان می‌دهد.

به‌نظر مي‌رسد علی‌رغم عدم حضور جدی داعش در افغانستان، برخی جریان های اطلاعاتی و امنیتی حاضر در افغانستان با وقوع چنین حوادثی و انتساب آن به داعش درصدد پررنگ‌سازی حضور این گروه تروریستی در خاک افغانستان و بهره‌برداری از این موضوع به‌نفع خود هستند.

کارشناسان مسائل سیاسی و نظامی در افغانستان بر این باورند که حملات دهمزنگ، کارته سخی و اکنون مسجد باقرالعلوم با همکاری سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی کشورهای خارجی از جمله انگلیس و همراهی برخی مشاوران امنیتی غنی صورت گرفته و مسئولیت عملیات روانی و رسانه‌ای آن به‌عهده دو شبکه بی‌بی‌سی و رویترز است. مانند آنچه در انفجار دهمزنگ و کارته سخی روی‌داد.

روز گذشته شبکه بی‌بی‌سی فارسی نيز در اقدامی سؤال‌برانگیز خبر کشته شدن فردی به‌نام «ملا بزرگ» در ولایت ننگرهار را که وی را از رهبران داعش معرفی می‌‌کرد به‌شکل ویژه پوشش داد، حال آن که وی فردی ناشناخته بوده است. این اقدام بی‌بی‌سی پیش‌زمینه آماده‌سازی اذهان عمومی برای حضور داعش در افغانستان بود و امروز هم خبر انتحار در مسجد شیعیان افغانستان به وقوع می‌پیوندد که به‌احتمال فراوان در ساعات آینده داعش آن را به‌عهده خواهد گرفت.

به نظر می‌رسد سازمان‌های امنیتی خارجی در افغانستان و همچنین برخی افراد در کاخ ریاست‌جمهوری این کشور، شیعیان افغانستان را قربانی اهداف سیاسی و نظامی خود کرده‌اند. در نهايت باید گفت به‌عهده گرفتن انفجار امروز در مسجد شیعیان افغانستان از سوی داعش دیگر عملی نخ‌نماست و حاميان داعش به دنبال تداوم اشغال افغانستان بوده و به همين جهت افكار عمومي را از داعش مي‌ترسانند تا حضور نظامی خود در افغانستان را ادامه دهند.

http://alwaght.com/fa/News/75618/%D9%BE%D8%B4%D8%AA%E2%80%8C%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B3%D8%AC%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D9%82%D8%B1%D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%85(%D8%B9)-%D8%AF%D8%B1-%D9%83%D8%A7%D8%A8%D9%84

یادداشت روز...
ما را در سایت یادداشت روز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : yrozo بازدید : 148 تاريخ : يکشنبه 28 آذر 1395 ساعت: 18:05